• relax1
  • relax2
  • relax3
  • relax4
  • relax5
  • relax6
  • relax7

Офис
релакс

Програмата Офис Релакс ще подобри здравословното състояние, работоспособността и настроението на Вашите служители!

Офис Релакс- първата по рода си профилактично-възстановителна програма на работното място, която не нарушава работния ритъм!

Какво представлява
Офис Релакс

15 минутен профилактично-възстановителен масаж, изпълнен от кинезитерапевт на специализиран масажен стол TAOline Vital. Масажът намалява болката в областта на врата, горната част на гърба и раменния пояс, появяваща се от еднотипното натоварване на мускулатурата и ставите; въздейства стимулиращо на цялото тяло; подобрява кръвния ток; въздейства върху понижената активност на ставите; подобрява кръвоснабдяването на главния мозък.
Използване на Fitball (спортно-възстановителна топка): подобрява телесната стойка, постига се по-добро ниво на баланс, усещане на тялото и координация.Седенето на топката, само за 10мин. на час, намалява опасността от спазматични болки в гръбната мускулатура и предотвратява изкривяванията на гръбначния стълб с 50%. Топката успешно се използва в офиса и може периодически да заменя офис стола, което е здравослово и не пречи на работния процес.

 

Какви са предпоставките за създаване на програмата?

На работното си място човек ежедневно е подложен на физически и психически стрес.

Работата пред компютър застава човешкото тяло да заема продължително време еднотипна поза, при която мускулите са в постоянно напрежение. По този начин се възпрепятства достатъчното им кръвоснабдяване и гръбните мускули изпадат в кислороден глад.Този глад предизвиква неприятни усещане, дори силна болка. Глвния мозък реагира на това дразнение с допълнителна контракция на мускулатурата, за да изолира мястото на болката. Получава се порочен кръг, изходът от който е механично расдвижване на кръвта (масаж) или физически упражнения (Fitball, гимнастика, спорт).
Натрупването на стрес в тялото води до прояви на раздразнирелност, нервност, невъзможност за концетрация. Физическите му проявления са обща умора, отпадналост, болка- получена от напрегнатостта и недостатъчното кръвоснабдяване на мускулатурата.